Veronique Huijbregts

Mijn tekstbureau bestaat sinds 1991. Als journalist en tekstschrijver combineer ik mijn plezier in schrijven en taal met mijn interesse in maatschappelijke en psychologische thema’s. Onder meer heb ik me als redacteur van het Tijdschrift voor Verzorgenden verdiept in de verzorging en verpleging, en als eindredacteur van Phaxx, kwartaalblad van Pharos – Kennis en adviescentrum (1994 – 2004), in de interculturele gezondheidszorg. Voor opdrachtgever ZonMw schrijf ik over de resultaten van wetenschappelijke onderzoeken naar uiteenlopende thema’s in de zorg, voor het Aedes-ActiZ Kenniscentrum Wonen Zorg onder meer over manieren om de maatschappelijke kloof tussen jong en oud in onze samenleving te verkleinen.

Mijn visie

Bij teksten gaat het – mij – vooral om de inhoud. Maar hoe plezieriger een tekst leest, des te beter de boodschap zal overkomen. Daarom schrijf ik toegankelijk, levendig en concreet. Jargon vertaal ik liefst in gewoon Nederlands.

In het contact met opdrachtgevers zijn openheid, inlevingsvermogen en betrouwbaarheid voor mij belangrijke ingrediënten.

  • Foto: Liesbeth Sluiter